Fedtfrysning – alt du skal vide

Ønsker du at komme af med den genstridige delle? Så kan fedtfrysning måske være en løsning for dig. Selvom du spiser sundt og træner, vil du naturligt tabe dig over hele kroppen. Du kan derfor ikke slippe for dansehåndtagene eller mavedellen uden også at tabe fedtet fra andre steder på kroppen. Ved en fedtfrysning kan du effektivt få fjernet fedt fra et bestemt område af kroppen helt uden et kirurgisk indgreb.

Hvad er en fedtfrysning?

Når du tager fedt på, så fylder kroppen først de eksisterende fedtceller op, og herefter producerer den flere for at have opbevaringsplads. Når du taber dig, vil fedtcellerne tømmes, men cellerne vil stadig være der, og kroppen kan ikke punktforbrænde. Derfor vil du ikke med træning og sund kost kunne fjerne bestemte depoter.

Ved en fedtfrysning er det muligt at behandle et bestemt område, så fedtcellerne fjernes herfra. Behandlingen foregår ved, at det udvalgte fedtdepot køles ned til omkring -7 grader celsius. Når fedtcellerne fryses, krystalliserer de, hvilket slår dem ihjel. Når cellerne er døde, vil kroppen naturligt absorbere dem, og de forsvinder derfor fra det behandlede område. Efter én behandling vil der være 20-25% færre fedtceller i det bestemte område.

Fjern fedt uden kirurgisk indgreb

Fedtfrysning er en relativt ny behandling, som helt uden et kirurgisk indgreb kan fjerne fedt fra et bestemt område. Det er derfor en god løsning til dig, der ønsker hjælp, men ikke vil udsætte din krop for et kirurgisk indgreb og de komplikationer, der kan følge.

En fedtfrysning indebærer ikke en helingsperiode. Selve behandlingen påvirker kun fedtcellerne og ikke andre celler eller det omkringliggende væv. Bivirkningerne er minimale, og du vil derfor kunne fortsætte din dagligdag uden problemer. Nogle oplever en prikken eller let ømhed i det behandlede område, men dette fortager sig hurtigt.

Hvilke områder kan behandles?

I princippet kan fedtdepoter overalt på kroppen behandles, men ofte vil det være områder såsom:

  • Mave
  • Hofter
  • Lår
  • Lænd
  • Dobbelthage

Din behandler vil vurdere, om dit ønskede område er muligt at behandle med frysning.

Hvornår viser resultaterne sig?

Du vil først kunne se det fulde resultatet af en fedtfrysning 8 til 12 uger efter behandlingen. Dette skyldes, at kroppen skal skille sig af med de døde fedtceller, før du vil kunne se en forandring. Du skal derfor gå til behandlingen med en portion tålmodighed, men resultatet skal nok vise sig, hvis du er positivt indstillet og efterfølgende fastholder en sund kost og motionerer.